God is kennis  

HET GOEDE NIEUWS ZENDING

Bijbeltekst van de dag (EZBB)

Mattheus 24:32-33

Mattheus 24:32-33

De profeet Jeremia gebruikte goede vijgen om de goede Joden voor te stellen die naar Babylon waren weggevoerd, en gebruikte slechte vijgen om de slechte Joden te vertegenwoordigen die aan gevangenschap waren ontsnapt. De profeet Hosea vergeleek de voorouders van Israël (Abraham, Isaac en Jacob) met de eerste vruchten van een vijgenboom. Daarom is Israël de "vijgenboom" van de Bijbel. En Jezus zei in feite: "Let op, Israël: als je al deze dingen ziet gebeuren, begrijp dan dat de eindtijd nabij is."

In feite draaien alle gebeurtenissen in Mattheüs 24 rond Jeruzalem. Jeruzalem en Israël zijn het referentiepunt voor iedereen die wil weten hoe laat het is op Gods profetische klok. In Mattheüs 24 zegt onze Heer: "Houd uw ogen op Israël gericht."

De discipelen vroegen: "Wanneer zal het teken van uw komst en het einde der tijden zijn?" (Mattheüs 24:3) Jezus zei dat het teken van Zijn komst in de hemel zal verschijnen en dat we zullen weten dat de eindtijd nabij is, bij de deur, wanneer we de wedergeboorte van Israël en al deze andere dingen zien gebeuren. Dit vertelt ons dat we naar de situatie als geheel moeten kijken en niet alleen naar een geïsoleerde gebeurtenis. Dus de toename van aardbevingen, de toename van oorlogen, de toename van ziekten naast alle andere dingen die indicatoren zijn. De periode van Grote Verdrukking kan niet beginnen zonder een zevenjarige deal die vrede voor Israël garandeert. De helft van de Grote Verdrukking kan niet komen zonder een herbouwde Joodse tempel. Er zullen valse christussen zijn, maar de antichrist komt alleen als Israël op zijn plaats is.

Jezus gaf ons deze tekenen. Hij wil dat we hem begrijpen en tegelijkertijd weten wat ze allemaal betekenen.