God is kennis  

HET GOEDE NIEUWS ZENDING

ADOPTEER een kind - EZBB - Brazilië

Bij financiële kinderadoptie via de BEM, betaalt u 65 Euro (of minder) per maand. Voor dit bedrag adopteert u een kind uit het semi-internaat. Het kind ontvangt hiervoor drie maaltijden per dag (o.a. melk, rijst, aardappels, groente), waarin alle benodigde vitaminen aanwezig zijn. Een groep kinderen ontvangt les in de ochtend, terwijl de andere groep hulp ontvangt bij het huiswerk. 's-Middags wisselen de groepen. Ook ontvangt het kind christelijk onderwijs en onderwijs in de liefde van Jezus Christus. De ouders kunnen werken, want het kind is van 7.00 uur tot 17.00 uur op het semi-internaat.
Er zijn ook plantages waar de ouders rijst, aardappelen, groente en koffie kunnen verbouwen om zo in hun levensonderhoud te voorzien.
Er zijn (Nederlandse) adoptieve ouders die één of meer kinderen adopteren. Terwijl een ander kind in het semi-internaat door 2-5 adoptieve ouders wordt geadopteerd. De kosten voor een kind zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, vanwege de stijgende voedsel prijzen en minimum loon in Brazilië. Kostte enkele jaren geleden een kilo feijão (soort bruine boon, het bijna dagelijkse voedsel van de arme) nog 3 reais, heden ten dage kost een kilo 7 reais (circa 2 Euro) met pieken van 11 reais. Een zak bruin brood is gestegen van 3 reais naar 7 reais=2 Euro (vergelijkbaar met een zak bruin brood van 1 Euro bij Albert Heijn). Wij hebben twee kinderen en leven niet in luxe, toch zijn wij maandelijks circa 1400 reais kwijt alleen aan voedsel. Een minimum salaris is 937 reais=282 Euro (2017) in Brazilië. Daarom moeten beide ouders werken om in hun levensbehoefte te voorzien. En daarom is uw steun heel hard nodig. Dus alstublieft adopteer een kind.
Sinds de 50 jaren die de BEM werkt in Minas Gerais, Brazilië, zijn vele kinderen gered uit de armoede en tot geloof in de Here Jezus Christus gekomen. Zij zijn op weg geholpen. Sommigen hebben de Evangelische Bijbelschool van de BEM doorlopen en zijn nu voorganger of evangelist. Andere doen sociaal werk, zijn advocaat of helpen op andere manieren.

Op verzoek, ontvangt u eens per jaar een foto van uw kind en wordt verteld hoe het met uw kind gaat. Op zijn of haar verjaardag mag u een cadeautje sturen. De BEM kan u tips geven hoe u dit kunt doen en eventueel wat het kind nodig heeft.
U mag het kind bezoeken, maar denk er aan Braziliaanse kinderen en de BEM medewerksters spreken alleen Braziliaans Portugees. De voorzitter Oscar van Eijk en zijn vrouw spreken Nederlands. Voordat u uw kind bezoekt, stelt de BEM het op prijs als u hen eerst inlicht. Dan kunnen zij, indien nodig, de nodige adviezen (zoals reisgegevens en vaccinaties) geven en het adres.

De BEM heeft (bijna 700 kinderen op de) semi-internaten in onder andere:

CarmêsiaEuxentia
Carmêsia in Minas GeraisEuxentia in Minas Gerais
MaterlândiaRio Vermelho
Materlândia in Minas GeraisRio Vermelhoa in Minas Gerais
SabinópolisSenhora do Porto
Sabinópolis in Minas GeraisSenhora do Porto in Minas Gerais

Video (9 minuten): Belo Horizonte en Semi-internaat te Sabinópolis

Verder heeft de BEM in Minas Gerais een kinder opvang tehuis, gesubsidieerd door de overheid in Brazilië. Hier worden kinderen opgevangen waarvan de ouders door de rechter uit hun ouderlijke macht zijn gezet. Bijvoorbeeld doordat de ouders drugsverslaafden of alcoholist zijn, of vanwege huiselijke geweld. Ook wezen omdat ouders zijn overleden door drugs of alcoholverslaving.

Zelf verzorgt de EZBB momenteel nog geen kinderen. We steunen het werk van financiële adoptie uitgevoerd door de BEM welke werkt in de provincie Minas Gerais (Sabinópolis, Materlandia, Rio Vermelho, etc.) in Brazilië.

Voor adoptie kunt u contact opnemen met St. Evangelische Zending Brazilië, Postbus 1, 9500 AA Stadskanaal. Tel.: 0222-365896.
Email: adoptie.
Voor algemene info, zie www.bem.nl

ADOPTIE van een kind - EZI - Brazilië

Aanverwant is de Evangelische Zending Itaparica (EZI) welke werkt op het eiland Itaparica voor de kust van Salvador (provincie Bahia, Brazilië). Hier is ook een semi-internaat voor kinderen. Ook hier geldt de adoptie van een kind. Zie EZI.

Itapaque